Johan och Susanna

Jag heter Susanna Sveed, är gift med Johan och tillsammans har vi 5 barn.
Vår kennel ligger ca 3 mil söder om Umeå, i ett samhälle som heter Hörnefors.

Jag och min man har vuxit upp med hund, och det var självklart att vi skulle ha hund när barnen blivit lite äldre. Nu är de älsta pojkarna stora tonåringar, men 2009 fick vi en liten dotter och hon fick en lillebror 2011. Så nu har vi småbarn igen, men det känns helt självklart att de ska få växa upp med hundar runt om sig.


När jag träffade en Dansk/Svensk gårdshund för första gången visste jag direkt att det var hunden jag hade letat efter.

Jag blev medlem i rasklubben för att samla kunskap om rasen, och 1 år senare(2002) köpte vi vår första hund som heter Hilma.

Vi kände att vi hade hittat totalt rätt. Avels intresset har också alltid funnits där. Därför kändes det helt naturligt att prova på att ta en kull valpar. Sedan har det rullat på.
2006 kom också en Dvärgpinscher in i vår flock. Vinna tog oss med storm, och passade jättebra ihop med gårdshundarna. Hon fick en kull valpar hos oss. Tyvärr avled hon i en smitningsolycka, och vi känner att hon inte kan ersättas av en annan dvärgpinscher.
Våra hundar lever med oss som familjemedlemmar och valparna bor de första veckorna i vårt sovrum och efter det flyttar de ner i köket som är hjärtat i vårt hus.
Vårt mål är att föda upp trevliga och sunda familjehundar.
Vi följer naturligtvis Skk's och rasklubbarnas regler om avel.


<< Tillbaka