Nyheter
2010-05-25

Från och med nu finns senaste nytt i en nyhetsblogg.
TRYCK HÄR!

Årets första utställning...
2010-03-22

Vår vana trogen åkte vi upp till Harstad i Norge för att klara av årets första utställning. Det är så vackert där! Utställningen brukar gå i April, men nu var den tidigarelagd en månad. Vi hade med oss Tyra, Göta och Maja. Även Fam Karlsson åkte upp med deras Gumbo (Lillstintans Gangstern Gunvald). Oj, vilken kalasutställning det blev! Gumbo blev BIR och fick sitt andra norska cert! Göta blev BIM och fick också hon cert. Vilken härlig känsla att ha egenuppfödda hundar i topp!! Är så stolt.Tyra fick ck och blev andra bästa tik. Och Maja fick en etta och blev tvåa i konkurrens. Domare var Per Svarstad.

Lite nytt
2010-02-01

Här var det längesedan jag skrev något ser jag.. Oj, så fort tiden går! Första månaden på det nya året är redan till ända. Hilma har blivit "tant" nu i Januari, 8 år men lika pigg som en unghund är hon. Tyras valpar blir sju veckor på fredag!! Tycker det var nyss de föddes ju. Det är ett gäng stöddiga och kavata grabbar. Jag ska försöka fota dem ikväll och lägga ut lite nya bilder i valpbloggen. Tredje hunden ur G kullen är nu hd röntgad. Lillstintans Graciösa Gerda, även hon med utmärkta A höfter! Jag blir såå glad!

Queenie
2009-11-28

Idag kom mail från Maria på Kennel Coldwind's. Nu är Lillstintans Dancing Queen ögonlyst och patellaundersökt UA!! Grattis!! Dessutom genomgick hon MH med godkänt skott i början av Oktober. Härligt!! Tack Maria och Anna för att ni tar så bra hand om Queenie!!

Göta
2009-11-27

Idag kom resultatet vi har längtat efter, Lillstintans Glamorösa Göta har utmärkta A-höfter. Hon kommer nu att ingå i vårt framtida avelsarbete, vilket känns fantastiskt roligt.
Tyra är definitivt dräktig och börjar nu mer och mer likna en köttbulle i form. Valparna väntas födas den 23/12 så det blir helt klart årets bästa julklapp.

SKRYT ;)
2009-10-26

I dag har vi kommit hem från vår Tromsö tur. Alltid lika fantastiskt mysigt att vara i Tromsö. Väldigt nöjda med resultaten från utställningarna är vi också. Vi ställde ut Tyra, Göta och Gumbo både Lördag och Söndag. På Lördag var det Tromsö hundeklubb som ordnade utställning. Domare på gårdshund var Zoran Brankovic. Gumbo och Göta fick släta ettor med mycket fin kritik. Tyra fick CK och blev bästa tik med CERT, BIM och blev så Norsk utställningschampion! Bir blev WW-08 N S uch Moonix A-Meriadoc Brandybuk Av Lene. På Söndagen var det Nkk's internationella utställning. Domare denna dag var Ove Germundsson. Han tog fram Gumbo till bästa hane och slutligen till BIR!! Tyra blev Bim igen och Göta fick hederspris. Ove var väldigt förtjust i Gumbo. När jag skulle visa Göta i juniorklass pratade han mest om vilken vacker hanhund jag hade visat tidigare. Och efter Bir och Bim var utdelat sa han att Gumbo var en av de vackraste gårdshundar han hade sett! Jag blev nästan generad av allt beröm men stolt som en tupp såklart!
Vi har också parat Tyra med Gumbo och valparna väntas till jul. Läs mer under framtiden.
Glömde nästan ett skryt. Lillstintans Galne Gunnar "Truls" har klarat anlagsprov i Viltspår!! Grattis.. Nästa år tar ni championatet! ;)

Lite nytt
2009-10-08

Tack för alla lyckönskningar! Lilla Emma-Li är snäll, precis som mamma hade önskat. Hon äter och sover mest. Den 3/10 åkte vi till Sundsvall på utställning. Tyra har ju precis blivit två år och vi var sugna på det sista certet inför championat.. Domaren Leni Finne tyckte om henne, hon fick ck och blev tredje bästa tik. Certet gick till tiken framför.. Ja,ja bättre lycka nästa gång.. Bir & Bim blev Hugo och Nila. Stort GRATTIS till er! Andra trevliga nyheter har vi också fått. Först ut att ögonlysas ur vår ABBA-kull var Lillstintans Super Trouper. Utan anmärkning blev det! Så glada vi blev för det! Sedan var det Lillstintans Ganstern Gunvald som var först ut ur G-kullen att HD röntgas. Utmärkta A höfter!! Tjoho!! Det är härligt med så mycket glada nyheter. Nu håller vi tummarna att det fortsätter så.

Svenstavik
2009-08-04

I Söndags var vi på utställning i Svenstavik och denna gång höll sig regnet på avstånd. Det var 61 DP anmälda för domare Leni Finne, Lillstintans The Name Of The Game "Enar" fick en etta och blev 2:a i junkk.
Lillstintans Take A Chance on me "Doris" och Mamma Mia " Gissa" fick en 2a då de för dagen inte föll domaren helt i smaken. Vinna fick en etta men slutade opl av 18 i tikar klassen. Lillstintans Glamorösa Göta gjorde sin 3:e utställning med kanon kritik igen. Domaren Gert Christensen hade jätte svårt att bestämma sig för om det skulle bli ck eller inte, men tillslut bestämde han sig för att att hon behövde utvecklas ett halvår till så det fick bli Hp. Men han underströk igen vilken vacker hund det var. Kul!!
Tyra vann unghundsklassen och var den enda tik som fick CK. Hon tog därmed sitt andra Svenska Cert och slutade BIM!! Kanon!!

Ransäter
2009-07-26

I går var vi på utställning i Ransäter tillsammans med Kerstin och Villbert. Av gårdshundarna ställde vi ut Göta och Tyra. Göta blev 2:a i klassen med CK och slutade som bästa tik reserv! Tyra fick HP. Kerstins hund Snudigas Järna-Jänta vann juniorklassen med CK och slutade på platsen framför Göta alltså btkl 4, så stort grattis till er!! Domare för gårdshundarna var Rune Fagerström. När det sedan blev dax för dvärgpinscher kom regnet... Det öste ner, vi och hundarna frös och var dyblöta.. Gissa rörde sig väldigt bra trotts vätan och slutade som 2:a i juniorklassen med HP. Vinna blev 2:a med CK i öppenklass och slutade som bästatik 4:a..Domare på DP var Per-Erik Wallin. Vi är såklart väldigt nöjda med dagen.

SGVK's utställning i Piteå
2009-07-03

I kväll var vi i Piteå på SGVK's utställning. 18 gårdshundar var anmälda och domare var Soile Bister. Vi själva ställde bara Tyra som för dagen fick en tvåa på grund av att hon är så övertecknad. Men vi åkte ändå hem stolta och glada. Lillstintans Gangstern Gunvald "Gumbo" gjorde nämligen en strålande debut som junior:1,1 CK BHKL:1 CERT & BIM! Stort GRATTIS!!!!

Mera goda nyheter!
2009-06-23

Oj,oj oj vilken härlig morgon.. Jag har väntat på att få avläsnings resultatet från tre HD röntgen. Och i dag kom de tillbaka.. Alla med utmärkt resultat!!! Clinton (Woppers Good As Gold) A höfter. Lillstintans Förtjusande Fru Frida A höfter och lillskruttan Lillstintans Eminenta Emerensia A höfter!!!
I Söndags åkte vi en tripp till Rovaniemi med Tyra och Vinna. Tyra blev BIR och fick cert. Hon hade bara en annan tik att tävla mot Adens så det blev solsidan upp.. Men det var 16 dvärgpinschers anmälda. 4 hanar och 12 tikar.. Av dessa ansåg bara domare Johan Juslin att tre dög..Resten åkte ut på tvåor, treor och nollor.. Som tur var hörde Vinna till en av de tre tikarna han gillade, så hon blev andra bästa tik med CACIB.

Gott och blandat
2009-06-14

Ja, i helgen var det Vännäs utställningen. En mycket trevlig helg blev det trotts att det regnade hela Söndagen.Det blev inga resultat att direkt skryta över heller. Men några ljusglimtar hade vi ju.Två av valparna från G-kullen var där. Gumbo (Gangstern Gunvald) Blev BIR valp båda dagarna och Göta blev BIM valp på Lördagen. På söndagen fick hon inget hp för domaren tyckte hon krökte ryggen i rörelse. Men hon fick fin kritik i övrigt. Många gårdshundar rörde sig mindre effektiv än vanligt pga vädret. Valparna Queenie och Gissa från ABBA-kullen gjorde också utställningsdebut. De hade med några dagars marginal blivit 9 månade och tävlade i juniorklass. På lördagen fick båda ettor, Queenie blev trea med Hp och Gissa blev femma i konkurrens. Söndagens domare dömde riktigt hårt. Då fick Queenie ett andrapris pga för breda bakbensrörelser.. Gissa däremot föll honom i smaken och det blev en etta.Hon blev tvåa i konkurrens med HP. Härlig debut av de unga töserna!! Men vi vill tacka alla som gjorde denna helgen så trevlig, fam Karlsson från Luleå och Fam Palovaara från Alnö. Och ett extra stort tack till lillasyster Maria som gjorde det möjligt för oss att på Lördagen hinna med tre ringar samtidigt.. I O U!!!
Clinton, Emerensia och Frida är hd röntgade nu, och vi väntar med stor spänning på resultaten.... Sedan var det nya bilder på H-kullen som skulle ut igår hade jag lovat... Jag han inte.. Bilderna kommer ikväll.

Mera härliga nyheter
2009-06-09

Nu har Majas(Woppers Hello Here I Am) HD resultat kommit. Det blev utmärkta A höfter!! Helt underbart.

Kennelns första champion
2009-06-08

7/6 2009 blev Lillstintans Den Där Disa BIM med cert och därmed FIUCH (finsk utställningschampion) för domare Kirsti Louhi i Salo Finland. 17 hundar var anmälda.Grattis Grattis säger stolta uppfödare!!

Härliga nyheter
2009-05-26

Ja, nu är Hilma & Hugos valpar här. En fin kull på fem knyten. Två hanar och tre tikar. Alla fint tecknade och trefärgade. De myser i valplådan och är mätta och nöjda hela tiden. Bilder utlovas till helgen.En annan härlig nyhet är att Lillstintans Enastående Elmer Hd röntgats med finfina B höfter som resultat! Grattis Anna!

LTE -Finskt mentaltest
2009-05-13

Lillstintans Den Där Disa "Noppa" som ägs av kennel Yacatis i Finland har med bravur genomfört ett mentaltest. Hon fick imponerande +235 päng!! Grattis till det fina resultatet, vi är väldigt stolta! Se hennes resultat här

HD-resultat och lite annat
2009-05-12

Ja, nu börjar resultaten från F-kullens HD röntgen att ramla in. Flirtiga Fjällan Fanny hade finfina B höfter och Fräkniga Fröken Freja hade utmärkta A höfter!! Grattis till er!! Annars rullar allt på här. Hilma är ordentligt tjock nu. Bara ca två veckor kvar innan valparna kommer. Vi längtar!!

Lite nytt
2009-02-24

Nu har det inte hänt mycket på sidan på ett bra tag. Men på allmän begäran ligger dagsfärska bilder på Göta, Maja och Tyra ute på startsidan just nu. Nu längtar jag efter våren, ljuset och därmed mera energi..

Lite nytt
2008-11-16

Nu var det på tiden med lite nyheter här! Valparna är nu flyttklara och alla utom tre har redan flyttat. Vi ska själv behålla Göta från Hilmas kull, sen har vi de båda killarna från Vinnas kull kvar. Vi hoppas såklart att vi snart hittar ett nytt hem till snyggingarna. Vi har också köpt loss Tyra, så nu är hon bara vår egen älskling. Tack Monica för det! Snön har äntligen kommit och oj så skoj det är! Alla hundarna älskar snön! Valparna tycker dock att det blir kallt efter ett tag.

HD resultat
2008-10-22

Nu har vi äntligen fått utlåtandet efter Tyras höftledsröntgen. Utmärkta A höfter har hon. Vi är så glada!

G-kullen är här!
2008-09-16

Så har då också Hilma fått sina valpar. Det blev fyra vältecknade go'bitar.
Två killar och två tjejer blev det:)

ABBA-kullen är här!
2008-09-11

Nu är de här, vår första dvärgpinscher kull. Två röda killar och tre svart/röda tjejer blev det. Nu ska vi sova lite efter nattens valpning :)

HD resultat
2008-09-10

Grattis säger vi till Lillstintans Den Där Doris som nu fått resultatet från HD röntgen. Utmärkta A höfter och dessutom patellaundersökt UA. Snart är det dax för Tyra att undersökas, vi har tänkt göra det i Oktober. Annars är det nedräkning här. Vilken dag som helst väntas första kullen.

Valpar blir det..
2008-08-25

Vinna och Hilma är definitivt dräktiga. Jag har startat en valpblogg, där ni kan följa deras dräktighet och senare också valparna. Länken till bloggen finns under valpar. Adressen är http://valpblogg.lillstintans.se

Nu väntar vi på valpar..
2008-07-18

Nu blir det snart valpar här igen. Vår Dvärgpinscher Vinna ska förhoppningsvis bli mor för första gången i September. Det ska bli så spännande. Vi har valt att ge DP kullen namn efter Tema istället för att ingå i alfabets-kullarna. Temat på vår första Dp kull blir ABBA sånger. Hanen vi valt till Vinna är en ung, men riktigt läcker kille, som har superhärligt temperament.Sedan ska Hilma förhoppningsvis bli mor till G- kullen. Hugo som hennes kavaljer kallas, är enligt oss en av Sveriges läckraste gårdshundar.. Vi ser med spänning fram mot de kommande kullarna.
Nästa vecka åker vi ner till Lena Hilmersson på Woppers kennel, för att hämta två valpar. Woppers Hello Here I Am "Maja" och Woppers Good As Gold "Clinton". Clinton kommer att bo hos fodervärd i Umeå.

Mera nyheter -Hilma FINUCH!
2008-06-22

Nu har vi finska barnbarn.. På kennel Yacatis födde Lillstintans Den Där Disa "Noppa" sju fina valpar den 18/6. Grattis Maria.
I helgen har det varit utställning igen. På midsommarafton styrde vi kosan mot Gällivare. Vi får tacka Urban och Katarina (Dexters husse och matte) för trevligt sällskap. På Lördag vann Vinna sin klass, men fick nöja sig med HP. Dexter fick en etta och vann sin klass. Tyra ville inte vara med alls på Lördagen. Hon tyckte det blöta gräset var otrevligt att gå på. Trots detta fick hon en etta, men blev trea i konkurrens.
Efter utställningen i Gällivare packade vi ihop och åkte till Rovaniemi Finland.. Detta var vår första tur till finland med hundarna. Så till dagens resultat i Rovaniemi. Vi hade anmält Vinna i öppen klass fast hon inte ännu fyllt två år. Hon vann klassen och fick Ck, men hon blev tyvärr oplacerad i bästa tik konkurrensen. Sedan var det gårdshundarnas tur. Tyra och Hilma skulle ställas.. Båda fick ck och Hilma vann över Tyra. Alltså tog Hilma cert och Tyra reserv cert. Hilma blev även BIR och Finsk champion! :) Bim och finuch blev Nybygårds Conny Cokos.

Nya resultat
2008-06-14
Nu har vi hunnit med säsongens första utställningar. I Sundsvall blev Lillstintans Enastående Elmer Bir-valp och vår Tyra blev Bim-valp. I Piteå förra helgen blev Tyra Bir-valp och Vinna BIR med CERT och CACIB! I dag har vi varit i Vännäs där Tyra debuterade i Juniorklassen. Det slutade med BIR och Cert!!! Vilken start! Och Vackra Vinna fick nöja sig som andra bästa tik med CK. Inte illa det heller..
Gott och blandat
2008-05-18
Alla valparna har nu bott i sina nya hem ett tag, utom lilla Fanny som flyttar imorgon. Idag tog vi med Fanny till kullsyrran Frida så de fick busa runt en stund. Frida har vi på halvfoder hos en familj i Umeå och de har sommarstuga i Sörmjöle.Frida och Fanny hade en hel badstrand för sig själva och massor av bus blev det. Nästa helg är det utställning i Sundsvall, och då ser vi fram emot att träffa Elmer igen. Spännande..
Valpar!
2008-03-05
Nu har F-kullen kommit! Det blev en hane och fyra tikar alla trefärgade. Cecilia var väldigt duktig och nu sköter hon valparna som om hon aldrig gjort annat. Bilder kommer om några dagar.
Lite nytt
2008-02-03
Nu har Eskil också hittat en familj och han har flyttat till Nordmaling. Cecilia visar alla tecken på att vara dräktig, så vi räknar med att det kommer valpar runt den 8/3. Lillstintans Den Där Disa blev ännu en gårng BIR och tog sitt andra Cert i Åbo den 26/1.Domare var Paul Stanton.Grattis!!
God Fortsättning
2008-01-11
Ja, nu har alla valpar utom Eskil flyttat till nya hem. Förhoppningsvis hittar vi snart ett bra hem till sötnosen Eskil också.Det nya året började också med ett kärleksmöte mellan Cecilia och Rocky. Vi hoppas på valpar runt den 8/3. Hilma har också träffat en kille, men det blev tyvärr ingen parning denna gång.
Lite nytt
2007-12-05
Valparna växer så det knakar. Nu busar de och springer runt. Nya bilder kommer på fredag, då de fyller fyra veckor. Hilma har inte kommit igång med löpen ännu. Vi väntar och väntar.. Men planerna att para henne kvarstår.
Nya valpbilder
2007-11-23
Valparna har nu blivit två veckor. Alla fyra har öppnat ögonen och de är väldigt matfriska. De ökar väldigt fint i vikt, Egon är en riktig tungviktare. Har lagt ut några nya bilder under Valpar.
Bilder på valparna
2007-11-11
Nu har vi lagt ut lite bilder på valparna. De äter och växer bra. Svea är en väldigt duktig mor. Valparna har fått sina namn också, de står under bilderna. Kolla på Valpar. Vi vill också Grattulera Sigbritt och Lillstintans Den Där Dagny till Hp BIR och BIG 5 på en inofficiell utställning i Östersund. Vilken kanon debut!!
E-kullen är här!
2007-11-09
Idag har Svea fått sina valpar. Tre killar och en tjej. Både Svea och valparna mår fint. En kille med lång svans, en med kort stubbsvans och en kille med längre stubbsvans. Tiken har också en längre stubbsvans. Mer bilder kommer inom kort
Tyra
2007-10-28
Igår var vi iväg och hämtade hem vår nya stjärna Tyra. Hon är underbart mysig och trygg. De andra hundarna tycker mycket om henne, speciellt Vinna som nu fått en kompis som orkar busa nästan lika mycket som hon vill.
Grattis Glenn
2007-10-27

Lillstintans Den Där Dennis och matte Emelie var på deras livs första utställning idag.Vbkk's inoficiella i Vindeln. Och det visade sig att matte Emelie hade varit nervös helt i onödan. Resultatet blev HP BIR och BIG 3!!

Fler trevliga nyheter
2007-10-25

Vår Dvärgpinscher Vinna är nu ögonlyst och patellaundersökt UA. En tredje valp från D-kullen är röntgad nu. Det är Lillstintans Den Där Dagny som glädjande nog har finfina B höfter och hon har även röntgat armbågarna UA. Jättekul!

Lite nytt
2007-10-16

Svea är dräktig, det råder ingen tvivel om det längre. Hon har blivit riktigt rund! D-kullen fyllde 1 år den 3:e Oktober och nu börjar höftledsresultaten strömma in. Lillstintans Den Där Disa har prima A höfter. Hon röntgade även armbågarna och undersökte sina knän också det utan anmärkning. Lillstintans Den Där Dexter har en B höft men tyvärr C på den andra. Tack alla underbara valpköpare för att ni undersöker hundarna!!

Valpar
2007-09-08

Nu hoppas vi på valpar om nio veckor! Idag har Svea och Hugo nämligen träffats och tycke uppstod. Läs mer under Valpar.

Framtiden
2007-08-02

Nytt under framtiden.

Lillstintans Clarögda Cecilia
2007-04-11

Idag kom resultatet på Cecilias HD röntgen. Godkända B höfter!Jätte roligt!Vet inte ännu om båda höfterna var B eller om det var A/B, vi får vänta på posten. Vinnas rabiesvaccin har också funkat, hon har bildat tillräckligt med antikroppar. Clemens Crutrök har haft oturen att känna på hur det känns att springa in i en bil :( Som tur är gick det otroligt bra ändå och han är på bättringsvägen. Nu har både Titus och Clemens provat på det där.. Olycks korpar! Skönt att ni haft änglavakt!

Lite nytt
2007-03-21

Idag har vi varit hos veterinären med Vinna för att kolla om hennes rabiesvaccin har funkat, så att hon bildat tillräckligt med antikroppar. Svaret får vi väl om några dagar. Lillstintans Clarögda Cecilia röntgades också och nu hoppas vi på bra höfter. Vi har ju henne på halvfoder och om allt är bra med höfterna så ska vi ta en valpkull på henne under sommaren. Vi fick en underbar berättelse av Siw och Janne som har Titus också. Läs den här. Jag hoppas att texten blev i läsbar storlek.

Lite nytt
2007-02-25

Angus har blivit Pappa till 2 tikvalpar på fäktgården's kennel den 28/1.
Vinna blev Bir och Bis2 vid Labradorklubbens inoff i Nordmaling.

Uppdaterat
2007-01-22

Lillstintans Den Där Dennis har fått en egen hemsida. Ni hittar länken på våra länkar.

Uppdaterat
2007-01-04

God fortsättning på er alla! Jag har lagt ut ny bild på startsidan och fyra nya länkar.

God Jul
2006-12-16

Nu har valparna flyttat och lugnet är åter i stugan.Julen närmar sig med stormsteg! Har lagt ut alla julhälsningar som kommit via mail. Angus är parad med Hedegärdets Jasmine från Luleå.Vi hoppas att han blir pappa för första gången i Februari. Vi önskar alla God Jul och Gott Nytt År!!

Äntligen!
2006-11-02

Nu kan vi äntligen uppdatera sidan med nya bilder på valparna.De är nu fyra veckor och det börjar bli livat i lådan. Se fler bilder under valpar . Vi hoppas att vi snart kan lägga in lite fler bilder på lilla Vinna också.

HD-resultat och ultraljud
2006-09-05

Nu har Lillstintans Citronella Caramella (Nella) också röntgats. Resultatet utmärkta A höfter och Artros UA. Vi har även gjort ultraljud på Hilma och det bekräftar att det finns valpar i magen! Så nu väntar vi med spänning på småttingarna i Oktober.

HD-resultat
2006-08-31

Nu har killarna i norr röntgats. Lillstintans Coca-Cola Cowboy (Titus) hade A höfter, Grattis!! Lillstintans Clemens Crutrök hade tyvärr hd-grad C.Jätte synd på en så snygg kille. Men ett stort TACK till alla valpköpare som röntgar hundarna! Bra jobbat!!

Länkar
2006-08-06

Har lagt ut lite nya länkar på sidan.

Hilma parad
2006-08-06

Nu är Hilma parad med Charlie,valpar väntas v40. Fler bilder på Charlie finns under Framtiden

Clara HD A
2006-06-29

Nu har första valpen ur C-kullen fått röntgen resultatet. Lillstintans Clara Cocktail har utmärkta A höfter! Tack till alla valpköpare som röntgar höfterna på era hundar!

Bilder från valpträff
2006-06-19

Bilder från Lillstintans valpträff >>

En mycket lyckad helg
2006-06-18

Igår hade vi nästan alla valpköpare och Lillstintans hundar här. Vackert väder, mycket glädje och trevligt sällskap gjorde detta till en mycket trevlig tillställning.Tack alla valpköpare! Idag var det utställning i Vännäs.Några av våra valpar var med även där, men domare Kenneth Edh tyckte inte speciellt mycket om dem. Undantaget var junioren Lillstintans Clemens Crutrök som fick CK och slutade som BH 4. Grattis till er Alice och Kerstin! Hilma fick också CK och blev BIM. Nu ska jag försöka välja ut några av alla bilder från träffen. Dessa bilder kommer på sidan inom kort.

Hundträff
2006-06-10

Idag var det träff för alla västerbottens gårdshundar.Lilian och Maria hade ordnat en väldigt fin träff.Och vi hade extremt tur med vädret.Otur bara att vi inte kunde stanna särskillt länge, då vi skulle på barndop.Nu hoppas vi att vädret är minst lika bra nästa Lördag när alla valpköpare och Lillstintans hundar kommer på träff. Vi ser fram mot att träffa alla igen!

Hilma
2006-06-02

Vi planerar att para hilma i Juli med Charlie. se Framtiden

Svea
2006-06-01

Svea höftleds röntgades den 15/5 med c-höfter och kommer inte att gå i avel.

Grattis Botox
2006-05-23

Lillstintans Bosse Bråttom "Botox" har varit till Östersund och röntgat höfter och armbågar.Det resulterade i utmärkta A höfter och Artros UA. Vi är mycket glada för detta!!! Grattis!!!

Lite utställnings resultat
2006-05-21

Vi börjar i Norge.I Harstad blev Angus 2:a bästa hane med ck. I Piteå ställde Titus och Clemens från Hilmas andra kull och Sixten och Angus från Hilmas första kull.Clemens 1junkl 1junkk HP,Titus 1junkl 2junkk.Sixten 1ökl 2ökk och Angus 1ökl 3ökk.Jätte kul att ni ville visa era hundar! Tack.. Så till det senaste resultaten. I Ånge Blev Hilma bästa tik och BIM, Angus blev andra bästa hane och fick sitt första CERT.

Svea´s första utst
2006-04-02
Vi var på inofficiell utställning i dag. Det var Sveas första utställning som junior och det gick riktigt bra, hon blev Bir & fick Hp samt Big 3 av 7 hundar i gruppen. Lillstintans Clarögda Cecilia blev bästa tik 2 med jätte fin kritik.
Lillstintans Bror Bilbo Hugoson blev bästa hane 2 med fin kritik.
Ny vinterbild
2006-03-14
Ny bild på Lillstintans Coca-Cola Cowboy "Titus"
Sportlov
2006-03-06
Idag är första dagen på sportlovet här uppe. Lillstintans Citronella Caramella "Nella", Bosse Bråttom "Botox" och Clemens Crutrök har skickat härliga vinterbilder som får pryda framsidan.
Lillstintans Bror Bilbo Hugoson
2006-02-23
Idag fick vi veta att Bilbo har utmärkta A höfter. Grattis Sandra!

Sundsvall utställning
2005-10-10
Igår var vi på utställning. Botox fick 1kv1kk, Angus fick mkt bra kritik men en 2:a för något hon inte gillade med bettet. Vi vet inte vad hon menade med "löst saxbett". Hilma fick CK och blev bästa tik 3:a.

Valp bilder
2005-08-05
Vi har lagt ut några nya valpbilder under c-kullen.

Valp bilder
2005-07-15

Vi har lagt ut några nya valpbilder. Nu mera är det full fart i valplådan :) Väldigt snart kommer de inte att nöja sig med att vara i lådan. Då blir det full fart i hela köket :)

Zkrubbe´s Tulu
2005-07-10

Nu har vi hämtat vår nya tik Zkrubbe´s Tulu "Svea".
Svea är efter My Bonnie Richard Sveske Taerte U:Vindrosens Esmeralda.

Bilder
2005-06-17

De första bilderna på valparna ligger ute nu.
Valparna har följande namn utan ordning.
H: Clemens Crutrök
H: Coca-cola Cowboy
H: Chopper Conny
T: Clarögda Cecilia
T: Clara Cocktail
T: Citronella Caramella

C- kullen är här!
2005-06-16

Hilma och Jameson's (Hedegärdets Jonny Walker) valpar är här. Det blev tre hanar och tre tikar. Bilder kommer senare under Valpar.

Angus
2005-04-30

Angus är röntgad. Han har A höfter och Artros UA. Detta gör att han nu är godkännd för avel.

Hilma parad
2005-04-18

Den planerade parningen mellan Hilma och Dacke gick inte som planerat.
Vi fick i stället använda reserv hanen Hedegärdets Jonny Walker HD A.
Bilder på honom ser ni under FRAMTIDEN.


Parning
2005-04-08
Vi planerar att para Hilma helgen 16-17/4 med SUCH Rippåsens Dacke. Rippåsens Dacke är efter Droppe Av Sunnanvind under
Vemmentorps Anemon. Mer info kommer efter parning....

Alla valpar är tingade
2005-01-20
Nu är alla valpar tingade.Bilbo kommer att flytta till Fam.Höglander i Nordmaling, Bosse till Fam.Karlstrand i Järpen, Benny till Fam.Nelje i Luleå och Baronen till Fam.Skoog i Johanneshov.

En valp otingad
2005-01-09
Vi har en valp otingad som är leverans klar i början av Februari.
För mer info ring 0930-20624.

valp bilder
2005-01-06
Nu har valparna blivit 3,5v och flyttat ner till köket för social träning.
Vi har även tagit nya bilder på valparna.

Nya valp bilder
2004-12-18
Nu finns det lite nya bilder på de små liven. De ökar bra i vikt, speciellt Bilbo som lyckats med att mer än fördubbla sin födelse vikt på 1 vecka.

Nya valp bilder
2004-12-12
Nu har vi lagt ut nya bilder under valpar.

Inez valpar
2004-12-11
Nu är äntligen valparna här. Det blev 4st goa gubbar, alla är tre färgade.
Inez och pojkarna mår bra efter förlossningen.
Namnen på killarna är: Bror Bilbo Hugoson, Benny Blomma, Bosse Bråttom och Baron Boromir Hugoson

Valpar
2004-11-10
Ett ultraljud i dag bekräftade att Inez väntar valpar med Snudigas Heja Hugo. Förlossningen är beräknad till den 12.e Dec.
Bilder på Hugo finns i mappen Framtiden.

Valpar
2004-10-10
Inez är nu parad med Snudigas Heja Hugo.
Valpar väntas till Lucia helgen om allt går bra!!!

Uppdaterat
2004-09-21
Bilder från Höstträffen i Västerbotten>>

Uppdaterat
2004-08-19
Nytt under framtiden.
Nytt under våra hundar

Champion
2004-07-27
Hilma tog sitt andra cert vid Halmstad´s internationella utställning i Tvååker. Det tredje certet tog Hilma i Svenstavik och blev då SUCH och BIR till allas våran stora glädje. Hilmas syster Snudigas Härliga Helmi blev SUCH i Ransäter så nu är alla syskon Champion.

Inez
2004-07-05
Inez tog sitt andra Cert på SGVK´s utställning i piteå, Dommare var Kurt Nilsson. Hilma fick nöja sig med en 1:a

Inez
2004-06-27
Inez tog BIR och fick sitt första Cert på Midnattssols utställningen i Gällivare. Hilma ställde första gången efter valpningen och fick en 1:a

Grattis Bror & Syster
2004-06-12
Grattis Snudigas Heja Hugo Och Snudigas Härliga Helmi till BIR & Bim i Vännäs
Ny bild på framsidan

Grattis Snudigas Heja Hugo
2004-05-20
Grattis till Kerstin Engman och Snudigas Heja Hugo som i dag blev
SUCH BIR BIS på SGVK´s utställning i kolbäck

Nya valpbilder.
2004-05-15
Nya bilder under valpar.
Valparna är nu 5v gamla och Angus väger nu 1645g, och Aragon väger 1500g.

Nya valpbilder.
2004-04-24
Nya bilder under valpar.
Valparna är nu 2v gamla och Angus väger nu 645g, och Aragon väger 620g.

Valpar
2004-04-10
Hilma har i dag fött två små söta gossar (Aragon,Angus)

Valpar
2004-03-12
Ett ultraljud i dag bekräftade att Hilma har valpar i sin mage.
Beräknad förlossning ca den 15/4

Bilder
2004-02-15
Bilder på Leonberget,z Eldorado from Azkaban "Diesel" ligger ute under Valpar.

Inez
2004-02-09
Inez är nu höftleds röntgad
HD grad =A
Artros =UA

Hilma
2004-01-25
Hilma har börjat löpa idag. Parning planerad till 6-8/2
Hilma
2004-01-17

Tyvärr dröjer Hilma med löpen. Planerna kvarstår dock så såfort hon är i höglöpen parar vi.

Nya bilder från bl a Norge
2003-11-09

Nu finns det en del nya bilder från Norgeresan.
Det finns också nya bilder på Hilmas fästman Rossi.
Vi har också lagt ut 4st nya länkar.

Nya bilder >>

Uppdatering
2003-09-07

Nu har vi äntligen fått igång hela sidan, med mycket nya bilder.

Hilma
2003-08-03

Hilma tog Cert och BIM i Sundsvall. Domare Conny Byström.

Vår nya webbsida!
2003-08-01

Hej och välkomna till vår nya webbsida.
Här kommer det kontiunerligt att finnas nyheter om oss och vår kennel.
<< Tillbaka